Saturday, February 28

Satu Resolusi dan Fantasi Baru

Jam sekarang menunjukkan kul 5.53 pagi...hohoho tak tido lagi aku malam nih...nways,petang kang nak balik umah dah..ni pon ngah dok surfing net mencoba broadband yang baru di beli oleh munie..tetiba rasa nak menulis ape je that cross my mind right now. da 7 minggu aku kat sini. and tujuh minggu gak aku baru terasa rasa serasa-rasanya sangat seronok menjadi seseorang yang bergelar pelajar.honestly,selama ni tak penah rasa camni mase aku tengah belajar dulu.selalu je rase demotivated,bosan tak best, sengal, and all kinds of uncomfortable feelings la that exist in this world.dunno exactly why aku rase camni sekarang..tapi belajar kat UNIKL ni buat masa ni la.adalah pilihan tepat bagi aku, the environment,the place, the lecturers,the people everything fits me perfectly. bagi yang tak tau, aku tak abis pon amik degree kat UMS dulu,huhuh..seriously,and mungkin jugak alasan ,aku memang tak boleh belajar kat sana. pointer di bawah 2 tiga kali berturut2 cukup buat semua orang dalam family aku termasuk diri aku kecewa dengan aku.tapi aku bersyukur pada ALLAH yang maha memberi peluang pada hambanya,aku dikurniakan family yang sangat pemaaf dan supportif dalam segala hal yang aku lakukan. a BIG thanx to Mak, Ayah, Along, Angah, bang Tam,bangteh and sume ipar lamai serta little-trouble-makers sekalian and last and never the very least, MAMA and 'seseorang' yang sentiasa bersama aku susah dan senang,seseorang yang sangat mengenali aku,seseorang yang tak kasi aku menaruh harapan tinggi padanya..u know who u are=) .kalian la sumber ilham untuk aku berjaya.


my ultimate source of strength...


seriously,suke amik gambar ngan akak dua orang neh..huhuhu

'seseorang'

yes! she's the one who can make me cry without feeling the slightest sense of guilt.maybe coz of the blood that circulate in our blood vessel came from the same source,membuatkan aku mampu memaafkan kesalahan die..huuuuuuuu

akan aku dedikasikan kejaayan ku kepada kamu semua.insyALLAH.anyway,sebelum masuk sini aku banyak doa supaya peluang yang aku dapat kali ke dua ini aku gunakan sepenuhnya.aku pon doa sangat2 supaya aku di kurniakan kawan2 yang baik hati (which i have right now dan aku sangat2 besyukur..).kos yang aku amik sekarang mungkin agak lari dari Math yang aku penah amik di UMS dulu, but basicly kos yang aku amik skang adalah berkaitan dengan sangat rapat kepada pak cik mathematic nih.kat sini aku buat Computing ringkasnya or specifically Software Engineering yang sama dengan 'seseorang'

itu..anyway,selepas aku berhenti dari UMS itu, tanpa aku sedari aku sangat2 passionate dengan computing neh.nak2 kitorang dealing with programming Java, C++,OOP yang aku rasa benda yang sangat addictive...hohohoho especially bile program yang korang tulis tue boleh run or erti kata lain ianya boleh di excute or digunakan oleh orang ramai.wakakaka agak merapu aku disini..anyway!the point is,aku sangat puas 'senang' and 'tenang' dengan apa yang aku hadapi dan aku miliki up to this point! 'seseorang'


rumets-day-out!huuuu

gambar yang reflect keceriaan aku di sini..hehehe(otw nak g klas in the shuttle bus with the most poyost girl alive wakakak jgn mare jaaah..)

okeh gamba ni seriously reflect kesengalan kitorang yang suke bergambar tak kira bila dan di mana..(ni mase nak tunggu lift nak g kelas..hohoh)

okey, honestly, still ada benda yang aku kesalkan dan aku rasa kat sini lah kali pertamanya perkara yang seumpamanya yang pernah lakukan, it was bad, not very bad kalo korang paham situasi sebenar, but it getting worse sebab aku sepatutnya lebih bersabar seperti kata 'seseorang' itu..anyway,aku tengah cuna bersabar dan memupuk kesabaran sedaya yang mungkin,waloapepon, perkara remeh seperti ni aku tak besarkan lagi seperti mana yang aku penah buat dulu..benda macam ni aku pandang dengan sebelah mata je..(nak sedapkan hati sebenarnya)..tapi it still bug me sometimes not in big or distracting ways, just sekadar angin lalu je..especially bila aku nampak or bersama that person i'm havin problem with...opss tak pasal2 cite pasal die telah menyemakkan lagi post aku kali nih..but hope this will be the last time i'm talkin bout this,tah, seriously, when we get older and mature our focus has been 'downsized' kepada benda2 yang betul2 kita mahukan, dunno bout u guys, but that is exactly what i'm feeling rite now! and i'm happy with it!okeh jam kat lappy aku da tunjuk kol 6.47 am..nak solat subuh,nak basuh baju sume and petang ni destinasiku adalah kampungku... sabarlah orang2 kampung menantikan kepulangan ku...


oh..mereka yang dalam gmbar tue bukan org kg yang menantikan kepulangan ku..cume ni je stok gmba umah aku...so sila abaikan mereka..=)


wajib la ada gambar ni kan...

notice kad yang ada kat atas tue,nak tau apa yang tertulis,click gambau neh, tricky=)

wakakakaka...till then, thanx for ur time..=)

6 comments:

Nadia said...

aku tau sapekah 'seseorang' itu!! XDDD

i'm just glas you're happier now, and somehow it makes me a bit happier knowing that one of my friends is okay now =3

aku agak envious ngan orang yang amek software engineering / mende kait ngan komputer nih, seriusssh!t XD nanti ajar aku plak eh, korang. ehehe.

nurfilzahhanibtmohamad said...

HAHAHAHA.

aku nk gelak je leh?

bagus cam2...aku harap ko berjaya ek.

bulanmenulis said...

nadia: ure just glas???not glad???wakakaka hahaha nways got what u mean...thanx babes..pray for me...and one more thing..u ought to envy us in the computing field coz it sooooo damn cool and addictive!!!=)

filzahani: ape gelak2????ingat sarkis ke ape???

Nadia said...

trend baru weh, gne 's' untuk 'd'...ko taktau ke? trend ni tak sampai msia lagi kot...

haha XD

YE AKU ENVY KORANG NGAN SEPENUH ATI. sekian makaseh~
(no i'm dead serious, really D:)

kojah said...

gmbr aku yg cunnnnnnnnnn...hahaha =P

bulanmenulis said...

nadia: owh yeah..???thanx to u...bawak trend tue ke mesia ni..akan ku teruskan usaha untuk memartabatkan trend tersebut. wakakak...

kojah: memang cccccuuuuunnn pon! p/s sila tengok apa maksud cun dalam kamus dewan..then u'll know how 'cun' u are..wakakaka