Tuesday, May 6

ooo..baru aku tau...(pt 1)

baru aku tau....
dalam laptop aku dah ada album Linkin Park
Minutes to Midnight tue.abang aku rupenya dah
lama masukkan..can u imagine aku leh tak tau
ada album yang begitu superb dalam laptop aku
sendiri?ni sering terjadi kepada diri ku..huhu
kdg2 payah aku cari kat tenet..ble explore laptop sndiri
dah ada..cehhh..

baru aku tau...
lagu given up dari kumpulan yang best tuh bukanlah single
yang terbaru sangat dari derang..upenye single tuh
ada dlm album MTM tuh..padan muke aku yang tertipu
oleh Adam C yang keje sebagai DJ kat Hitz FM tuh..atau
aku memang mengong..tak lah...Adam tu la yang tipu..huhu...




baru aku tau...
Pete FOB dating Ashley Simpson.aa...aku pon konpius...
bukan aku je senanya..ramai gak fan2 yang agak konpius..tapi cam bese..
hak die kan..wat pe nak kecoh2..ape lak orang akan pk
kalo Pete hook ngan aku..hahah..tak pe kot..sebab aku memang best..huhuhu



-hurmmm  dah tunang pon derang..dah la tak ajak aku
mase kenduri tunang derang tuh..kecik ati...-


baru aku tau...
baby crying without tears about six week afterbirth.hurmm..
aku tau pun sebab ada soklan ni dalam cite Teksi Tunai tuh..
huhuhu...beshnya kalo dapat nek teksi tuh..da lah takyah bayar, dapat
duit lagi..tue pon kalo dapat jawap soklan la..ada yang dapat sampai RM750 tunai
tau...tak hutang..tengok la nama rancangan de pon kan..

baru aku tau...
camner rasanya kena tinggal ngan boifren..haha..karma kot...
dulu aku tinggalkan orang,padan la muke aku..anyway,bukan la baru
sangat aku tau..disebabkan aku tulis benda ni baru sekarang dan tajuknye
pon 'baru aku tau'..so...hehehe

baru aku tau...
penulis Spongebob yang berseluar petak tuh adalah seorang saintis..dan de bukan suke2
reka watak2 tue..de kaji dalam2 dulu pasal watak2 tuh..dan de sangat
meminati hidupan marine..ni pon ustaz bahar gtau..ustaz tengok gak ke citer ni ek..
hehe lupe lak nak tanye..

baru aku tau...
UMNO tue adalah parti komponen dalam Barisan Nasional (BN),
and ada 11 lagi (termasuk UMNO), parti komponen dalam BN
mewakili sume kaum kat S'jung Mesia n Mesia Timur.aku tak tau pun
pasal ni sblm ni walopun mak ayah aku adalah orang yang suker politik.
well..apepon.ni kan ilmu gak..huhu..

baru aku tau...
kat dunia ni, ada 2 jenis pemerintahan satu demokratik, n satu lagi komunis
dan Mesia adalah negara yang mengamalkan demokratik berparlimen..
dan contoh negara yang masih mengamalkan pemerintahan komunis adalah
China dan Russia..thanks to my ayah..ayah sangat2 berpengetahuan dalam bidang ni.

baru aku tau...
aku adalah sangat special dekat seseorang yang aku sayang ni..de kata
aku bukan besfren die but more than that..i'm so glad that finally i
know where my place is in her heart..because there's also a very
special,restricted,and irreplacable place for her in ma heart.

baru aku tau...
spyware tue adalah menda jahat yang akan masuk kedalam
komputer korang n aku skali n menda jahat tue la yang akan spy
korang nyer maklumat2 peribadi mase korang ngah surfing the net,
esp bile korang bukak email ke, buat internet banking ke..
purchasing tru the net ke n make sure kalo nak purchase ape2
pastikan dari source yang betul2 korang rase selamat,
...so ape pon berhati2 la semasa melakukan
perkara tersebut.n make sure korang nye pc ada 'anti spyware'
yang lain aside from the antvirus coz kadang2 de antv y xleh detect
menda yang sangat jahat tuh..huh..menci spyware!

baru aku tau...
majalah PC tuh sangat cool+awesome+bestest+n everything la..
ada satu hari yang borink tu aku g jalan2 kat kedai majalah
nih..n aku nak beli majalah la kononnya n nak terus beli setiap bulan,
then aku nampak cover majalah tu sangat menarik perhatian(ye,aku
adalah orang yang sangat mudah tertarik ngan keadaan fizikal or luaran sesuatu menda
tu..kekadang aku beli syampu tu coz botol de cantik..daaa...) dan untuk
tak menghampakan tokey kedai tuh + aku pun memang dah tertarik ngan buku tu, aku pun beli
la satu naskah(wah..cikgu aini wud be so proud!)..

baru aku tau...
jambatan2 yang ada kat Putra jaya tu sangat cantik..
ada one day ni aku nak g mah my pak long n kena go across
one of those bridge,and the bridge was soo stunning..
we feel like we're at some where else outside Mesia..n tak silap ada 8
ke 7 lagi jematan kat situ..tapi memang chanteks...



-this is one of them..tapi yang aku lalu bukan ni la..-

baru aku tau...
Andy (drummer estranged) and Dino (drummer pop shuvit) adalah
sibling and ada lagi the youngest bro derang pon drummer gak
tuk kumpulan ape tah..yang pasti de juara Blast off '06 kot..
Frequency Cannon ke..aku pun lupe..derang ni memang Rockin Bros
what ever it is..Andy is soooo hot..ahaks!



-Andy is havin spagheti..tak tau la gamba kat ne nih..mude lagi muke de
mase nih..huhu-


banyak lagi yang aku baru tau senaya..tapi tu la..aku pon tak hengat..
ni jer yang aku ingat...anyway ni kan baru pt 1 moga berjumpa agi d part 2..

-writingmoonmay6th08,1:14am-

2 comments:

Nadia said...

ada part tu akan dtg ke? best2 XD

oh ye aku nak mintak izin ko utk ltk link blog ko nih kat blog aku. sekian makaseh.

ps : kalo ko ske sejarah time form 1-3 dulu, aku rasa ada sebut yg UMNO tu salah satu parti dlm BN...

ps2 : jambatan2 kat Putrajaya mmg sume CANTEK!! cuma aku je xnah naek T^T

ps3 : ...!! (xde idea dah haha)

kieron said...

thanx for ur coment at my blog..br je bc..hehe.xsangka plak ade org still coment post2 sy yg lama...nway,thanx.bleh x nk letak link?dh letak pn..hik2.sowy