Sunday, January 24

KARMA

what goes around comes around
what goes up most come down
teringat lak lagu Alicia Keys ni. tapi benda ni betul. bukan aku nak kate aku percaya pada karma ke ape, cuma selama ni i'm living my life believing that if u did good u will be fine and vice versa. Dan aku jugak percaya if u live ur life diligently dan tak kacau hidup orang, hanya perkara2 baik akan berlaku kat korang. Tapi selalu gak kita dengar orang2 baik pun kena rogol la, kena rompak la, kena itu la ini lah. Itu mungkin ujian diorang. Ingat, ALLAH tak uji hambanya dengan apa yang tak mampu di tanggung oleh hambanya. Jadi, buat baik ngan orang, orang akan buat baik ngan ko, buat taik ngan orang, belum tentu lagi orang tue nak maafkan ko.

i'm addicted to him lately! and who's not?who can resist that smile! ohmai!!!!!and sorry for the inappropriateness of the picture.at least he's taking his clothes for a reason! hehehe

Mak aku penah kate, orang yang bersabar ni, mesti ada hikmah and untungnya. dan disebabkan sifat sabar aku yang sedikit tue la aku berjaya menguntungkan diri aku. hehe. bukan ape, dulu aku nak beli satu buke yang baru launch ni, tapi harge die dekat 80.00 huhu dan buku tu plak saiz die gedabak! aku tak tahu apesal buku baru2 launch size die kena besar??? adakah mereka rase itu menarik???tidak sama sekali! huhu aku tak suke..susah nak pegang dan nak bace. huhuhu. jadi dalam hati aku berkata "pasti akan keluar versi yang mudah di pegang dan di baca satu hari nanti" dan di sebabkan kesabaran tu lah beberapa hari yang lepas aku telah berjaya memiliki buku itu dengah harge RM 27.90.. harge sebenar die RM34.80 and disebabkan aku ada member card and kebetulan sale die sampai 28/jan...ko tengok?? betapa besar die nye beza. huhuhu moral of the story is, kalo korang nak sangat sesuatu tue, tapi korang tak dapat or mase tak sesuai lagi...korang bawak2 la bersabar, banyakkkk untungnya orang yang bersabar ni. tapi......aku ni bab2 macam ni boleh la besabar..bab lain..hahaha tak tau la macam mane. nways, tak sume orang perfek. kang kalo aku baik sangat kang susah lak orang lain yang baik tue..hehehe tue saje buat hari ni, saya norakmaratan melaporkan untuk berita "yang kalo korang tak tahu pun tak ape2" sekian..

*kepada sesapa yang tak tahu name aku lagi tu, dah 2 post dah aku tulis name penuh aku paham2 la eh*

4 comments:

nurfilzahhanibtmohamad said...

uittt..rajin update blog sekarang..hehehe.

xpe2.i sokong u.

terusla menhupdate blog.

Nadia said...

ohhh name ko norakmaratan ke...dalam IC pon rapat eh?

*lari jejauh*

eh btw buku pe yang ko beli tu?

norakmaratan said...

*lari jejauh* mcam nak lempang je orang yang tulis mcam nie...huhuhuhu
mcam la korang ada depan mata aku nak lari2 plak...alamak buku bese je..aku segan ah nak bagi tau hahaha tapi aku memang kumpul buku die...Sophie Kinsella nye buku...

Nadia said...

ohhh~ familiar nama author tu -- member aku ada kumpul buku de gak.
APEKEJADAH KO NAK SEGANNN menyampah i. ish.

(ko konfem lebih menyampah kan?)