Thursday, March 26

Minggu Tekanan Tertekan Menekan.


argh!!! tertekan lagi! (artwork credit to hardspirits @ devianart)

Baiklah, dah masuk minggu ke sepuluh maksudnya ada 4 minggu je lagi minggu kuliah kalau betul-betul ikut takwim lah kan. Dan selepas itu adalah minggu Peperiksaan pulak! kenapa minggu ini adalah seperti yang saya nyatakan diatas?

Tekanan : sebab semua pensyarah kitorang baru sedar yang sekarang ni dah masuk minggu ke 10. Dan diorang juga baru sedar yang diorang baru je buat 1 test, ada yang baru kasi satu assignment, ada tu yang belum buat satu test pun lagi walaupun dah minggu ke sepuluh. Bila keadaan ni timbul, mereka akan memberi kan assignment, projek dan test serta quiz secara pukal. Semalam bila dah di senarai ke semua tugas-tugas beserta kuiz serta test, keseluruhannya saya ada 2 assignment, 2 projek, dan 1 mindmap yang kena hantar setiap minggu(sebab tukar pensyarah, pensyarah lama tak mintak pun).semua perlu di siapkan sebelum minggu ke 13.sesiapa nak tolong buat?tak de kan?dah tau dah.oh ye tue belum test dan kuiz secara pukal pulak, ada lebih kurang 5 subjek lagi daripada 7 yang bakal ada test. maksudnya, tiap-tiap minggu sebelum minggu peperiksaan akan ada test dan kuiz.seronok kan jadi saya?hahaha.

Tertekan : sebab bila kita dah semangat dan janji nak buat assignment sama-sama orang tu buat hal! hdfghfd#@$%^#$@#% ni lah antara perkataan yang keluar dari mulut aku.(aku plak? sental~~)bayangkan lah, dah la datang lambat, bila sampai2 je, sebok bercakap ngan boifren kat telifon.(bukan sorang je, dua-dua satu group ada 3 orang) ok, aku sabar lagi.lepas dah habis bergayut dengan mase yang agak-agaknya boleh taip 3 page penuh tue, kitorang pun sambung berbincang.Lepas tue yang sorang tue boifren die telifon lagi sekali, sambung la semule bercakap, aku relax lagi, tinggal la kami berdua. lepas tue yang sorang ni plak sebuk "emm...boifren aku kate, kalo kita buat tajuk ni susah..blablablabla" then aku cakap, "okeh kalo camtue, ko tau ke nak buat cara yang die cakap tue?" "emm...tu lah...tapi kita kena cari buku..balablabla!" dalam hati aku *&^%$# for god sake! ni sape punya assignment? kita bukan nak hantar ari jumaat ke? sekarang da rabu malam. dalam mase yang singkat ni, mane kejadahnya nak cari buku camtu?(ni aku cakap dalam hati la, sebab ye ar..orang melayu kan terkenal dengan sifat sopan santun yang kadang-kadang memakan diri).dan akhirnya aku pon keluar dari bilik diorang sebab da pukul 1++ pagi beb! aku dah la kelas kul 8.30 nak bangun pun liat!dan akhirnya assignment tue tak berkesudahan, malam ni nak jumpe semula nak buat.tah la.hopefully everythings going well.

Menekan: Bila keadaan jadi macam tue, kita tak boleh nak berfikir secara waras kan. Dan ketika tuelah kita akan 'menekan' seseorang dan menyebabkan beliau pula 'tertekan'. Dan aku memang rasa aku agak kasar dari yang sepatutnya. Moody dan sebagainya yang menyebabkan orang meyampah. Salah aku kah? ye.Memang salah aku.Tapi tolong lah, korang(as if they're reading), kalau boleh jangan la lengah-lengahkan assignment ICIS kita tue, aku takut dowh.Dah la banyak tak cover lagi benda yang keluar final nih. course work kita ni 60%. Takkan nak harapkan finaltue je.Tolonglah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tetapi apa yang aku boleh cakap sekarang semua terkawal. Thanx to my Chantek's yang sentiasa berada di sisi aku.huhuhu.macam kata Ellegarden :

"You know what
When nothing’s going right
It’s like a magic thing
I got the music playing loud in my head"
-Red Hot-

Lagu ni selalu membuat aku rasa less-burden .Thanks to my boys yang sentiasa membuatkan aku less-burden dan tak lupa juga kepada family, ustaz baha dan rakan-rakan terchenta (kak slim, farah, aishahZ,nadia,jah,munie,linda,P-na,kak asiah, and sesiapa yang penah anta sms dan segalanya!) yang senantiasa memberi sokongan!wakh(macam buat ucapan plak.)~~~~

//oh yeah.rosak sudah bahasa melayu aku yang berjaya di campur adukkan.tak mampu aku nak menahan bahasa yang lain yang beria-ia nak terkeluar tue.huhu.

5 comments:

Anaa said...

yea..dan pilihan aku untuk tak dtg ke hostel ko arini rupenye tepat...cadangnye nak anta milk choc, white choc n dark choc serta nak ajak pi mid valley wat facial tu..hehhe..nasib tak dtg..kalo tak mungkin btambah semak otak ko...
nak grant wish ko, masa nak dekat2 bday ko nati (yang pastinye hari aku tak keje la kan), nak blanja ko midnight movie yang ko berangan2 kan tu... decide la movie ape..heheh...jgn cite hantu sudah..boleh blah...heheh...
sori kena pass message kat sini...aku takde krdt da 3 hari..hehhe...

owh..lupe, tadi terpikir2 gak...cam nak pegi bc yassin kat masjid as-syakirin....leh makan nasi beriyani free...hahahha...tu tak jd...nawaitu salah..kahkahkah...
jd nya, bile bha kita mo keluar macek?
hehehe

norakmaratan said...

ko neh memang suke memperlanjutkan komen ko tentang hal2 peribadi hahaha..nwyas..aku balas kat page ko la eh.

Anaa said...

takde pape komen kat page aku pun?? aku tunggu ni...serius takde krdt n sungguh malas nak p bl? tak mo blanja? wakakakaka...manusia paling kedekut ni..haha...bak kate ko, shopaholic yang berjimat..kehkehkeh

kojah said...

so pe lg??jgn tak tido tgk movie dah la...tak tdo sbb study kan bagus...kihkihkih sal group yg gayut2 bf tuh, biasa la kalau keje group...same goes to me!

norakmaratan said...

fara: hoho aku terlupe dol...

jah: huhuhu ye lah jah...baeeekk~~~~