Friday, April 24

freefare+mph+sushi+15sen+groceries+chanteq=BEST

Free Fare :
Sape kate tak de lagi benda yang free dalam dunia ni? Buktinya, haritu aku g Mid Valley naik Shuttle bus free jek! hahaha. Pada Ahad petang yang agak bosan suram dan muram yang lepas, aku dengan selamba nya membuat keputusan untuk menjejak kan kaki ke Mid Valley seorang diri. Sebabnya, lambat sangat bagi tau Farah, die dah kena hantar mak cik2 jiran tetangga die pergi kedai perabot. Jah balik umah. Atul pegi Pahang, jadi terkontang kanting lah aku seorang diri. Jadi dengan tekad dan semangat yang kuat aku pun meneruskan perjalanan aku ke LRT Bangsar. Sampai sana tunggu dalam 10 mins sampailah Shuttle bus yang aku ceritakan sebentar tadi. Seronok rasenye bile naik dan tak payah susah-susah nak sediakan change untuk bayar bus fare. Heeeeeeeeee.

MPH :
Dah lama gila tak masuk sini. Seriously, takut sebenarnya, 'terrrrrrrrrr' beli buku2 yang best2 kat situ. Haha. Sebenarnya aku lagi suka lepak dalam MPH tue lama-lama sambil rayau dalam tue, dan curi-curi baca buku yang tak mampu nak beli lagi. Hahah. Bila keluar dengan orang lain, segan lak nak buat macam tue, ye ah, derang pun mesti ada hal lain gak kan. Tajuknya keluar sama-sama. Jadi buat ape pun kena sama-sama lah! Jadi pada hari tersebut dapat jugak lah aku melepaskan hajat yang terpendam tue. Jadi aku pun wajib lah 'terrrrrrrrrrrrrrrrrr' beli satu, emm bleh kate Comic Strip gak kot, tapi de Ilustrated Biography of Tun Mahatir, on the budget harga buku tue, sebab tue aku tanpa lengah lagi membelinya. Dan lawatan kesana telah menyebabkan wish list buku aku bertambah huuuuuuu. Aku nak beli kat sana, tapi bila mengenangkan ada Book Fair kat PWTC samapai Ahad ni, aku pun matikan je hajat tue.


seriously! This book is verrrrrrrrryy interesting i wud suggest for those who think 'too much word is boring' type of reader.(apelah ayat aku tue)
Sushi :
Ape yang best jalan sorang-sorang, bile tibe time nak makan ko tak yah nak tanya pendapat orang. Bukan ape, bila kita tanya orang, kadang-kadang die kata.."ikut ko la, aku tak kisah je" jawapan ini adalah sangat klise di kalangan kawan-kawan aku yang aku pernah keluar dengan mereka.Heheh betul tak kawan2? jangan tipu haa.Aku pun selalu bagi jawapan yang sama bila ditanya soalan begitu. Jadi bila dengan diri sendiri, ko boleh buat keputusan dengan cepat dan boleh jugak ubah keputusan tue dengan cepat dan bila-bila masa korang suke. Petang tue kebetulan aku tengah layan cerita jepun Long Vacation. Tetiba teringat pulak dekat makanan popular negara Matahari terbit tue. Padahal dalam cerita tue mana ada diorang makan sushi pun huhuhu.
harga nya di 'blur' kan atas sebab-sebab yang tak tentu haha.


itadakimasss oishi ne!

15sen :
Terkilan! huhuhu. Sushi tue aku beli yang lambak punya(lambak?? korang paham kan?haha) Maksudnya ko boleh pilih ko nak sushi ape. Kalo dekat Jusco mesti ada nye. Pastue, aku g la kaunter bungkus and untuk pricing sushi ni. Aku pun nampak ada chopstick dalam bakul kat tepi tue. Aku ni memang suke simpan chopstick, so aku amik la 2. Pastu sampai2 bilik aku pun keluarkan satu-satu groceries yang aku beli ni. Aku pun amik chopstick tu, pastu baru la aku perasan chopstick tue pun ada harga rupanya! RM 0.15 . Terkejut aku, bukannya apa, ingatkan free. Memang nasib baik aku tak kaut 3,4 tadi, kalo tak tak pasal2 je. huhuhu.Anyway, betul gak. susah nak dapat benda free dalam dunia ni sekarang. Kalau kat Sushi King je kot chopstick die free. Haahah. Tah tak nah lak diorang charge aku, sebab tak nampak kot aku ambik.hahah.


anda nampak itu harganya??? ceh.

haks! suke gambar ni.

Groceries :
Hah! when it comes to shopping with my self, I'm a bit concern actually. Because i need someone to tell me whta to buy nad what not to. Hahah. Tapi pada hari tersebut aku berjaya jugak la melimitkan pembelian aku kepada apa yang benar-benar penting sahaja. Bukan apa, poket dah kering sebenarnya. Jadi baru lah ingat nak berjimat cermat. Haha.


Ahhhha! lihatlah, tak banyak kan, yang penting ada seaweed yang sedap tuh!아싸(a-ssa)!!

Chanteq :
Untuk memastikan aku tak bosan pada hari tersebut, aku telah ditemani oleh cik Chanteq kesayangan aku. hahah dengan adanya dia, aku tak lagi kebosanan! Huuuuuuuu..nak-nak fully charged plak. Tak yah risau la battery kong ke ape! Sebab tue aku rasa perjalanan aku lebih bermakna kot. Haha.

chanteq ku..kau tetap di hati!!! Shot yang aku se cam best! haha

5 comments:

Nadia said...

aku ske dowh jalan sorang-sorang~ time aku tengah tunggu nak fly sini, masa kena buat visa kejadah sume, ada laa satu ari tu aku sempat jejak MidValley ngan KLCC dalam 1 hari, sorang-sorang. serius besttt XD

dan aku setuju bab makan tu! 8D
DAN bab lagi ske duduk melepak dalam kedai buku! kalo aku kuar ngan member pun, lepas dah tengok baju sket ngan diorang, aku akan ke kedai buku, diorang pun paham dah. huhu.

...ah panjang plak komen XD

SILA TENGOKKAN BUKU MENARIK KAT BOOK FAIR kthxbai.

norakmaratan said...

haha..betul2..panjang lebar komen anda.lepas nih tak perlu risau ah nak g jalan sorang2. cam best, tapi kena berjaga-jaga la. hahah. okehh! kalo ada buku best aku suh ko beli untuk aku ...heheh bleh???

Anaa said...

macek,
jom kuar arini? aku amek ko pas keje..p PWTC nak?
aku takde krdt..reply kat hp aku eh..ASAP

Nadia said...

baiklah andainya kau yang belikan buku untuk aku. wahaha. nanti bila aku balik, ko claim ar duit. hee.

ps : ko tau, aku tengok gambar sushi tu...aku rasa nak menangis sebab dah lama simpan hasrat nak makan mende tuuu. tepakse ar aku kuar skarang mencarikkk. jahanam. *check wallet*

norakmaratan said...

fara: Aku lempang ko kang, nape la ko coment kat sini...huhuhu..aku tak baca la...aku dah g dah PWTC semalam.ngan jah ngan kwn2 die..sori weh.

nadia: hahaha..dont blame me for your appetite..hihihi..g la cari lepaskan hajat..kang kempunan.